Strmý sad slivoní spojuje s domem dřevěná lávka
MístoNelahozeves KlientKateřina a Jan Plamínkovi Autořilenka křemenová a david maštálka SpolupráceI. fáze Jakub Tejkl, II. fáze Jakub Filip Novák Studie2005 realizace2011 Specialisti projektJiří Beránek - stavební část, David Vytvar - statika, Milan Maštálka - ZTI, Jan Kopačík VZT ŘemeslaHNT - Jan Novák - truhlářství, Vojtěch Bilišič - schodiště apod.
Popis
Dřevostavba RD je situovaná na jižním svahu na kraji obce Nelahozeves. Dům je koncipován pro čtyřčlennou rodinu a je rozdělen do tří výškových úrovní, které jsou vzájemně provázány otevřeným prostorem galerie v prostřední úrovni. Jak interiér tak exteriér domu přiznává konstrukci, která v mnoha částech domu plní i svojí praktickou funkci například knihovny nebo odkládacích ploch v pracovně. Objekt je zčásti zasazen ve svahu a plní požadavky na nízkoenergetický standard.